Digital samarbetsplattform- Det finns flera lämpliga och lagliga alternativ till amerikanska molntjänster

0
972
Myndigheter saverkar på ett nytt sätt för att se vilka tjänster som är möjliga att använda med nuvarande lagstiftning
En unik samverkan av svenska myndigheter visar att det finns lämpliga och lagliga alternativ till amerikanska molntjänster. Idag presenteras rapporten offentligt på eSams hemsida.
Skatteverket, Kronofogden, Försäkringskassan och andra myndigheter har i projektform hittat flera alternativ till Micosoft Teams som uppfyller deras krav på laglighet, lämplighet och informationssäkerhet. Dessa produkter och tjänster kan självklart användas även av andra organisationer.
De medverkande myndigheterna använder idag Skype on prem som har en osäker framtid. Microsoft Teams, som utvecklas i hög takt och innehåller större funktionalitet än Skype, har enligt myndigheterna brister inom laglighet och lämplighet, exempelvis kopplat till Schrems II-domen per den 16 juli 2020.
Rapporten visar att det finns ett stort antal produkter och tjänster som uppfyller myndigheternas krav, såsom Netxcloud, RocketChat, Jitsi och Atlassian Jira/Confluence, där vissa produkter löser hela behovet av en samarbetsplattform och andra delar av funktionaliteten i en digital samarbetsplattform.
Anmäl dig redan nu till IT-Säkerhetsbolagets kostnadsfria seminarium den 3:e december kl 8-8.45 där vi beskriver rapporten närmare.
Anmäl dig via e-post till info@itsakerhetsbolaget.se senast den 29:e november
Läs rapporten i sin helhet på

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.