Dataskydd 2018-04-12T19:05:29+00:00

GDPR.se´s dataskyddspolicy

GDPR.se tillhandahålles av IT-Säkerhetsbolaget och vi värnar om din personliga integritet. Denna dataskyddspolicy förklarar hur vi samlar in och använder dina personuppgifter.

Vilken information samlar vi in?

Information som du ger till oss.

Väljer du att skapa en användare på hemsidan lagrar vi din epostadress och det användarnamn som du vill visa på sidan.

Information vi samlar in om dig.

Den här webbsidan använder Google Analytics, en onlinetjänst för webbanalys från Google Inc. (“Google”). Google Analytics nyttjar så kallade ”cookies“ (textfiler), som sparas i din dator och som möjliggör en analys av användningssättet på internet. Informationen som samlats genom cookies skickas vidare till Google och dess servrar i USA. På grund av aktiveringen av IP-anonymiseringen av GDPR.se´s sidor  kommer Google att korta din IP-adress inom EU:s medlemsstater och andra EES-stater. Endast vid speciella tillfällen skickas hela IP-adressen till någon av Google-servrarna i USA och kortas ner där. På uppdrag av nätoperatören kommer Google att nyttja de här uppgifterna för att analysera ditt användningssätt, skicka användningsrapporter till webbsidans innehavare och utföra andra tjänster åt nätoperatören, vilka gäller nyttjandet av webbsidan. Google kommer inte att använda din IP-adress i samband med andra uppgifter, vilka redan föreligger. Du kan alltid ändra dina cookie- inställningar och deaktivera dem genom din webbläsare. Då kommer vissa funktioner inte längre att vara tillgängliga när webbsidan används. För att förhindra att dina uppgifter registreras (inkl. IP- adress) med hjälp av cookies använder du följande sida (plugins): http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Mer information: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en resp. http://www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html (allmän information om Google Analytics och dataskydd). Vi vill uppmärksamma att Google Analytics har försett den här webbsidan med koden ”gat._anonymizeIp();” för att garantera en anonym registrering av IP-adresser.

Vad gör vi med din information?

Som användare har du möjlighet att kommentera artiklar.

Syfte med behandlingenLaglig grund för behandlingen (“varför är behandlingen nödvändig”)Automatiserat beslutsfattande (J/N)
För att bekräfta din identitet och verifiera dina person- och kontaktuppgifterUtföra våra kontraktuella åtaganden gentemot digJ
J
För att avgöra vilka betalningsmetoder vi kan erbjuda dig, t.ex. genom interna eller externa kreditbedömningar.Utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig och följa tillämplig lagstiftningJ
För kundanalys, administrera Klarna’s tjänster och för Klarna’s interna verksamhet, inklusive felsökning, dataanalys, testning, forskning och för statistiska ändamål.Utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig och andra berättigade intressenJ
För att säkerställa att innehåll presenteras effektivt för dig och din enhet.Utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot digJ
För att förhindra missbruk av Klarna’s tjänster som en del i våra ansträngningar att hålla tjänsterna trygga och säkraUtföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig och följa tillämplig lagstiftningJ
För att utföra riskanalys, förhindra bedrägerier och riskhantering.Följa tillämplig lagstiftning och andra berättigade intressenJ
För att förbättra våra tjänster och för generell affärsutveckling, såsom för att förbättra kreditriskmodeller med syfte att t.ex. minimera bedrägerier, utveckla nya produkter och funktioner och nya affärsmöjligheter.Andra berättigade intressenN
För att följa tillämplig lagstiftning, såsom lag om åtgärder mot penningtvätt och bokföringslagar och kapitaltäckningskravFölja tillämplig lagstiftningN

Kommunicera med dig. Klarna kan också komma att använda din data för att kommunicera relevant information gällande använda eller liknande tjänster och för att utföra kundnöjdhetsundersökningar gällande våra tjänster (t.ex. efter att du har kontaktat Klarnas kundtjänst) via elektroniska kommunikationskanaler och via telefon. Om du inte vill motta sådan kommunikation, är du välkommen att maila  till dataskydd@klarna.se.

Vilka kan vi komma att dela din information till?

GDPR.se delar inte ut informationen till någon tredje part.

Leverantörer

Webbsidan hanteras av Loopia.

Var behandlar vi dina personuppgifter?

Dina personuppgifter kommer alltid att behandlas inom sverige

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Så länge som du har ett konto så sparas dina uppgifter i websidans dagabas

Dina rättigheter till tillgång, rättelse och radering

  • Rätt att få tillgång till din data. Du kan begära en kopia av de uppgifter du skulle vilja veta och verifiera den information vi har om dig. Kopian är gratis att begära.
  • Rätt till rättelse. Du har rätt att korrigera felaktig eller icke-komplett information om dig själv. Du kan dock enklast redigera dem själv på sidan.
  • Rätt att bli raderad (“rätten att bli bortglömd”). Du kan själv radera dina personuppgifter i hemsidan.

Hur är det med cookies och liknande tekniker?

Vi använder cookies på vår hemsida. För mer information om hur cookies fungerar, se vår cookie statement.

Kontakta oss

IT-Säkerhetsbolaget AB är registrerat hos Bolagsverket med organisationsnummer 556xxxx-xxxx och har sitt säte på Storgatan 73 85230 Sundsvall.

IT-Säkerhetsbolaget har ett dataskyddsombud och ett dedikerat team av dataskyddsspecialister. Du kan alltid nå IT-Säkerhetsbolagets dataskyddsombud på dataskydd@itsakerhetsbolaget.se

IT-Säkerhetsbolaget är personuppgiftsansvarigt (controller) för behandlingen av dina personuppgifter enligt ovan. IT-Säkerhetsbolaget  följer svensk dataskyddslagstiftning.

—-
Dataskyddspolicyn uppdaterades senast 12.04.2018.